Reflektion av tid

 

Hej!

Jaha, jag tycks alltid finna tid åt precis allt annat en hemsidan och även skrivandet just nu. Jag måste lära mig att ge skrivandet en stund varje dag – få det till en slags rutin. Självklart kan man ha sina dagar, men att åtminstone försöka skriva lite varje dag. Inte som nu när jag ordnar i perioder bara för att jag fastnar med andra saker i livet. Just nu har det varit köp- och försäljning av lägenhet som varit ”i vägen”. Nu är alla kontrakt skrivna och då känner jag att ”tiden” finns igen. Tiden där emellan har min hjärna varit så låst på det som sker i nuet – och det är just den biten jag behöver jobba på, att ge skrivandet, och även konsten, tid ändå. För tiden finns. Det är min hjärna som inte fungerar bara och jag fastnar vid filmer och serier efter jobb och/eller även lediga dagar.

Jag gillar ju att ha en film på medan jag skriver. Men. Jag funderar även på att sluta med det. Att testa. Att bara skriva när det är skrivtid. Musik funkar nog, men att ögonen enbart får en skärm att fokusera mot. Och framförallt att hjärnan får vila med en skärm, och inte behöva snegla mot teven eller lyssna in när scenerna man gillar kommer. Samt att risken är stor att man i stället fastnar mot teven än det man faktiskt satt sig ner för att göra – skriva!

Konsten däremot, den kan jag skapa ostört med film eller serie på. Dock tänker jag försöka minska där också. Men om jag väl ska kolla serier eller filmer så kan jag likväl träna samtidigt, sysselsätta mig med konst samtidigt eller alternativ då skriva, även om just skrivandet helst skulle ske under andra omständigheter. Men. Jag älskar att vara effektiv och blir snabbt rastlös.

Puh – jag måste finna min balans. Men igen, framförallt ge den här förbannade "tiden" till skrivandet. Jag vill ju skriva, det är min passion och jag mår så bra av det. Och konsten är min terapi. Så varför är det så svårt? 

 

Om vi går tillbaka till bostadsköpet så var det en oväntad händelse och dök upp mitt i skapande perioden jag var i. Sambon och jag hade egentligen tänkt flytta till större efter stambytet som ska ske inom föreningen, men så dök ett på tok för bra tillfälle upp och vi slog till, och fick den! Kvar var då att sälja min lägenhet, vilket nu är gjort och vi kan andas lite fram till flyttperioden början. Hehe.

Vad gäller hemsidan, så känner jag mig nöjd och osäker, nöjd och osäker. Osv. Och det är sjukt irriterande att jag aldrig blir klar. Jag behöver ”få den klar för att se vad för förändringar jag vill göra – OM jag vill göra någon eller några”. Suck. Men det här, det hör också till att jag inte ger tiden som behövs. Att hjärnan blir låst på det som sker i nuet omkring. Så igen, jag ska verkligen jobba med mig själv på att bli bättre på det här.

Kram på er, och trevlig helg!

18 Feb 2023

 

 

Denna sida ligger bland de 10 bästa i konstkategorin!

Yeeey - heja mig! Glad jag blir!! :D

- till listan

 

 

      Vill du hjälpa mig på vägen?

             - dela gärna sidan!

           Bookmark and Share        

                          

                       Tack :)

 

 

MINA SENASTE BLOGGINLÄGG:

 

Anmäl er gärna till mitt nyhetsbrev! 

 

 

Det är alltid kul med länkvänner! Är du intresserad? Skicka ett meddelande så löser vi det! 

 

  • Mina länkvänner:  
  • Carola Strömstedt  - skrivblogg (följ hur det går med hennes triologi!)
  • Ann-Sofie - smyckesdesigner