Min andliga sida - Livet efter detta

 

 

Livet efter detta

 

 Johanna (jag) spekulerar...

 

 

 

Jag tror på ett liv efter detta men eftersom jag inte varit med om det, inte kan minnas från ett tidigare liv (däremot får jag ofta desavu känslor) eller haft någon som kunnat berätta det för mig (har ju läst artiklar & böcker, men inte pratat med någon "in person" så att säga), tror jag att det kan vara på flera sätt. Jag tror bland annat att det faktiskt kan vara så att man föds om på nytt. Men det behöver inte vara till samma kön som i det tidigare livet.

Jag tror också, eller rättare sagt; att det jag tror mest på, är att det finns en annan plats efter döden - en plats för själen. Att den här ”Andra sidan” finns, det håller jag som starkast tro på.  Jag har även en egen bild om hur jag vill och kan tänka mig hur det är - hur allt är uppbyggt. *Jag har faktiskt använt mig av den egenskapta teorin i min bokserie, Moonrose. Så ni som har läst den, ska veta att det inte är något som är skapt enbart ur fantasin, för Moonrose. Utan det som står i boken är skapt av faktan jag redan byggt upp och föreställt mig själv, om hur det kan vara på riktigt. Dock måste jag även göra en notering här: att denna del/tro, är uppbyggt på ett betydligt mer avancerat plan med mycket fantasi-inslag för att passa in i Moonrose. Min teori är alltså mycket enklare i verkligheten än som jag målar upp den i serien :)

   *Ibland känner jag avund för de människor som upplevt en utomkroppslig upplevelse. Och hur fel det än låter, även de som dött men lyckats ta sig tillbaka - de som fått sin skymt av Andra sidan. Tanken slår mig ibland; "om jag bara kunde få vara med om det där". Självklart tänker jag inte i några självmordstankar(!) och önskar mig inte att något/någon ska förolycka mig. Och jag ser inte att de som dog (men kom tillbaka) var en bra händelse så. Men det är just avunden, av det de fick uppleva. Man läser/lyssnar på deras historier om hur det var för dem. Men är det sant, det som de säger? Hur skulle det vara för mig? Densamma gäller lite för hypnos. Jag har sett så många (under festligheter & på shower) bli hypnotiserade. Men är det bara ett spel eller är det på riktigt alltihop? Varje gång tänker jag; "nu räcker jag upp handen som frivillig" medan händerna ligger hårt om varandra vilande i mitt knä - jag vågar inte, inte än.

 

Det här är vad jag tror eller i alla fall som jag kan tänka/föreställa mig att livet efter detta är:

Att det finns en gudinna som gud - din egen tros avbild, någon som man inte kan se, inte ens när man tagit sig vidare till nästa liv. Att det finns fem sektioner: Underjorden, Jorden, Själsriket, Himmelriket och Andra sidan.  Att det finns änglar kring denna någons sida. Änglar som kan föra dess budskap, fara genom de olika sektionerna, finnas till och försöka behålla balansen runtom oss. Jag tror att ljus och mörker - godhet och ondska är ett. Att det ena inte kan finnas utan det andra, allt för att behålla balansen. Därför tror jag på Underjorden - en plats för mörka själar och fallna änglar om de inte hamnat där emellan, på Jorden. Men jag tror även att själar och änglar kan ta sig uppåt och få en frid. Jag kallar det för en friad ängel/själ. Själsriket, det är ett rike för själar som inte är redo att ta sig vidare. Själar som har ouppklarade handlingar. Himmelriket är för mig ett väntade rike. Där själar kan vänta in sina nära och kära, för att sedan tillsammans ta sig till Andra sidan, som för mig är ett rike egen skapt för varenda själ. En plats där du kan uppleva dina drömmar tillsammans med alla de andras. En plats där du enbart känner kärlek och frid.

   Själarna (andarna/spökena) som vi levande kan se och känna av är de som inte gått över till Andra sidan ännu. Medium, jag tror att dessa människor kan känna av om en själ har gått vidare till Andra sidan och fått frid. Jag tror att dessa själar kan förmedla en viss kontakt med dessa människor som har fått den mediala gåvan.

*Kanske är det så att jag kan blanda in min första teori i detta, den teorin som jag tror minst på - att man återföds. Kanske kan det vara så att när man som själ väl har kommit till Himmelriket - det väntande riket - får välja. Välja om man vill tillbaka till jordelivet och då återföds; som man eller kvinna - det kön som ödet ger. Alternativ då, valet att stanna kvar i Himmelriket, vänta in sina nära och kära för att sedan ta sig vidare till Andra sidan. Eller välja att gå in till Andra sidan direkt. Ja, ett val i Himmelriket är nog inte fullt så omöjligt, i min teori ;)

Jag tror dessutom att djurens själar tar densamma väg som oss. Men att de inte kan återfödas som människor, utan en gång djur - alltid djur. Dock en annan sorts av djur är inte fullt omöjligt. Jag tror även att djuren kan komma tillbaka till sina ägare via ett annat djur - att den ägaren känner sitt förra djur i det nya.  

Som sagt, jag önskar verkligen ibland att jag får uppleva något mera själv - så att jag får mer fakta än tro.     

   Hur vi människor kom till Jorden för första gången däremot, är något som jag inte är tillfreds med ännu. Jag vet faktiskt inte vad jag tror när det gäller just den punkten.  

Utan att avslöja för mycket ... så har jag lagt in dessa fantasi-inslag i min bokserie Moonrose:

Det finns en gudsängel som tillsammans med fyra ängelgudinnor styr över ljuset, allt det goda. I Underjorden finns djävulsängeln som tillsammans med sina två djävillsänglar styr över mörkret, allt det onda. I underjorden skapas förutom mörkret som tyrs sig om i världen, även demonerna. Det finns skyddsänglar. Det finns dödsänglar, både från Himmelriket och från Underjorden. Skyddsänglarna hjälper själarna som hamnat i Själsriket att lösa sina ouppklarade handlingar så att de kan ta sig vidare till Himmelriket och Andra sidan. De hjälper även människor och djur som är i behov av stöd, en gnutta ljus. Dödsänglarna hämtar de dödas själar och tar de med ner till Underjorden eller upp till Himmelriket. Jag tror att alla kan bli änglar, både män och kvinnor. Men i Moonrose, är det enbart kvinnor (förutom gudsängel och djävulsängel, som dessutom är tvillingar). I Moonrose valde jag att enbart ta kvinnan för att hon har oftast mer tålamod än en man och de rätta instinkterna av att vilja ta hand om någon/något. Dessutom tycker jag det är så vackert med kvinnliga änglar. Sexigheten la jag över på mina två mansänglar, det fick räcka med dem.  

Så här blir du en ängel i Moonrose: Först får du en prövotid. Där testar du på skyddsänglarnas uppgifter för att sedan testa på dödsänglarnas. Sedan bestämmer ängelgudinnorna var du passar bäst som ängel eller om du ska nekas vingarna. Skyddsänglarna har högre rang än dödsänglarna. Som ängel finns det även ett flertal regler. Vid missnöje kan en skyddsängel bli förflyttad, medan en dödsängel blir av med vingarna en tid, eller får annat straff. Vid större missnöjen kan ängel falla och blir omgående en dödsängel tillhörande Underjorden. Du kan bli friad efter en tid ut av gudsängel och få inträde till Himmelriket igen.

Ja, mer tänker jag inte avslöja, hehe ;)

 

 

Övrigt:

Jag har alltid fascinerats av moln. Jag kan ligga och titta på de i timmar (det är sant!), speciellt med ljuv musik i öronen. Efter många år av molnbeskådning skapade jag en egen teori om dem. Eller egen och egen, jag har ingen aning om det är fler som har samma funderingar som jag. Men hur som helst lyder mina tankar så här: Jag tror att allt vi gör; våra drömmar och mål, vårt förflutna, vårt nu och vår framtid, våra fantasier, våra skapelser och kanske till och med våra käraste ägodelar framhävs via molnen. Inte alltid, men ofta - väldigt ofta, kan jag se hur molnen liknar något. Det kan vara allt från en nallebjörn, en hjälte, ett skepp till ett djur eller olika människor. Molnen behöver inte ha fullbordat bilderna för att jag ska kunna tyda dem och de kan även ändras till någonting annat under iakttagelsens stund. Det gäller att ha ett öppet sinne fylld av en kreativ fantasi. Förut tog jag massa bilder på moln för att markera ut vad jag såg, men jag har raderat alla förutom ett tror jag då det aldrig blev av ... kanske något jag ska börja med igen ... hm. 

Tillägg: Ja, jag ska och har börjat med det igen. Och de bilderna kan du se HÄR.

 

 

 

 

Denna sida ligger bland de 10 bästa i konstkategorin!

Yeeey - heja mig! Glad jag blir!! :D

- till listan

 

 

      Vill du hjälpa mig på vägen?

             - dela gärna sidan!

           Bookmark and Share        

                          

                       Tack :)

 

 

MINA SENASTE BLOGGINLÄGG:

 

Anmäl er gärna till mitt nyhetsbrev! 

 

 

Det är alltid kul med länkvänner! Är du intresserad? Skicka ett meddelande så löser vi det! 

 

  • Mina länkvänner:  
  • Carola Strömstedt  - skrivblogg (följ hur det går med hennes triologi!)
  • Ann-Sofie - smyckesdesigner