Pågående manus och böcker

Här kan ni läsa om mina pågående manus och böcker. Men ingående fakta om mina manusidéer kommer jag att hålla för mig själv, hehe. Men dem jag kommit i gång med på riktigt kommer jag att nämna här.

I bloggen här på hemsidan kan ni även följa skrivprocessen. 

Klicka HÄR för att komma dit.

--------------------------------------------------------------------------------------------

18 novemver 2023

Bortsett från Moonrose har jag flera idéer jag vill få ner till råmanus och börja omvandla till böcker. Flera inom fantasy - mest vampyrtema. Men också en bok baserat på min mormors liv. Barnböcker - där jag får äran att illustrera bilderna själv :) - så kul! Men vill också skriva skräck! Vet dock inte om jag vågar det. Kommer bli så rädd under tiden. Jag har en idé som spinner runt lite då och då, så får se om jag vågar påbörja den. Sedan tänkte jag också göra noveller om de övernaturliga händelser jag varit med om, och sedan samla dessa i en bok. Tänkte göra en diktbok också, med illustrationer. Där jag målar en bild till varje dikt. Och vill även skapa målarböcker, för både barn och vuxna. Ni ser, jag har planer många år framöver och kommer säkerligen komma på fler under årens gång! Nu jobbar på att faktiskt börja få ut det också - till er! Ni vet: mindre snack, mer verkstad, så att säga.

25 juli 2021

 

MOONROSE

Moonrose är min första riktiga bok jag ger mig på att skriva, som sedan visat sig bli en bokserie i fyra till sex delar. Varför det tagit sådan tid beror på att livet kommit i vägen på ett eller annat sätt och behövt ta sin plats, och det ihop med min egen utveckling, både personlig resa och inom skrivandet. Jag har lärt mig mycket genom åren och hittat mig själv som författare även om man hela tiden utvecklas. Det jag också lärt mig på senare är att ge mig tiden för det. Dessa år har också varit en positiv inverkan då Moonrose inte skulle sett ut som den gör nu om jag ansett den vara klar under den första tiden. Det är ändå en fantastisk resa jag varit med om och jag har lärt mig så mycket. Del 1 och 2, där är manusen klara och den sista redigeringsfasen är i gång och kommit en bra bit. Del 1 är ”klar” och jag har kommit halvvägs i del 2. Därefter ska jag läsa in dem till ljudfiler och när det är klart lägger jag ifrån mig dem och börjar äntligen på del 3 och 4. Dessa nya delar eller nya manus över lag kommer inte alls ta densamma tid att skriva och det tack vare denna resa under alla dessa år. Nu, 2021 börjar min tid som författare på riktigt. Det är dags att serien börjar ta ordentliga kliv och jag har många fler manusidéer som vill blomma ut till böcker. Huruvida jag ger ut dem själv via hybridförlag eller egen verksamhet eller om det blir utgivning via traditionellt förlag, får vi se. Jag funderar att starta en egen verksamhet då jag numer besitter mycket lärdom kring området, men det betyder också att det kan komma ta längre tid för del 1 i serien att äntligen få komma ut. Men vi får se, det är många tankar och alternativ som rör sig huvudet. Jag kommer troligtvis börja skriva på mina andra manusidéer också i samband med att jag börjar skriva på del 3 och 4. Kommer ha massa i gång samtidigt hehe, men då ger jag mig också möjligheten att komma ut med något annat först, om serien behöver sin tid.

Det här nedan skrev jag för några år sedan om, Moonrose.

Jag har haft själva idén sedan 2009, börjat skriva men lagt av, gång på gång. Jag hade aldrig motivationen som jag har nu. Jag hade inte heller en färdig plan utan öppnade bara upp en ny sida och började skriva. Jag gav upp manusskrivandet efter mina misslyckanden och började i stället att spela upp "fantasivärldar/historier" i mina tankar varje gång jag var ute på promenad, speciellt på långpromenaderna med min hund. Jag spelade upp mina världar/historier om och om igen, var jag än var på väg någonstans. Så länge jag hade musik i öronen började hjärnverksamheten att arbeta. Till slut slöt sig mina historier och världar samman och bildade en otrolig bra, passande helhet. Nu hade jag enbart den världen, den historien och började bygga mina karaktärer och händelser därefter. Till en början var det mest en kul grej, men med tiden märkte jag att jag mindes varje detalj jag tänkt och hade flera händelseförlopp klara i mina tankar – jag såg allt framför mig som om det hände på riktigt eller som om det vore en film. Det här kan ju faktiskt bli en bok, minns jag att jag tänkte. Därifrån började mitt nya projekt på riktigt och jag satte upp mål. Mitt första mål var att göra klar all planering; fakta och händelseförlopp innan jag började skriva på manuset. 10 veckor senare hade jag nått mitt mål och jag var mycket nöjd med mitt resultat. Nu hade jag alla mina karaktärer, städer och miljöer nerskrivet. Jag hade uppdaterat alla händelseförlopp i punkter, mest för att ha något att gå efter trots att jag visste att ändringar nog skulle ske. Jag hade gjort två tankekartor och skissat upp mina karaktärer, så jag lättare kunde beskriva dem. Nu när jag hade allt de här kunde jag äntligen börja skriva utan att fastna på någon karaktär eller liknande. Mitt andra mål, det var att komma i gång – skriva en introduktion/prolog. Det var betydligt svårare än jag hade trott. Jag blev aldrig nöjd och det kändes bara fel, jag visste inte hur jag skulle få ihop det. Jag skrev flera sidor om och om igen som kastades bort. Tre gånger gjorde jag om introduktionen helt och den tredje versionen var helt annorlunda än mina tidigare försök. Magkänslan var bättre och nu gick det äntligen åt rätt håll. Jag visste att det skulle vara som svårast i början, att få ihop allting – kap 0–5, därifrån sluter sig nämligen historien samman i en och samma tid. Det har gått upp och ner, otroligt jobbigt att stå på samma ställe en längre tid och trampa. Men jag har insett att det behövs ibland och desto noggrannare man är desto bättre blir din belöning i resultat :)

Tillägg, 25/7–2021: så underbart att läsa, vilken resa jag gjort när jag tänker tillbaka på det där. Allt jobb och hur ”ny” jag var. I dag har jag två manus klara som sagt, vardera på nästan 400 sidor och runt 100 000 ord. Magiskt.

Tillägg, 18/11-2023: mer arbete har gjorts och jag älskar min och manusens utveckling. Del 1 kommer ut under 2024 och det känns helt fantatiskt. Del 2 kommer ut under 2025, kanske tidigare. Del 3 har jag börjat skriva på och har planering klar för del 4. Sedan om det blir fem eller sex delar får vi se. Men bortsett från serien i sig är minst tre spinoff böcker planerade!

 

Kort handling för serien i helhet: På olika platser i USA får vi lära vi känna Annabelle, hennes fem bästa vänner och dessa nya karaktärer som kommer in i hennes liv. Annabelle har nyss fyllt 30 och fått sin livs största chans på reklamföretaget hon jobbar på. Men det hon aldrig kunnat ana, var att motgångarna hon skulle få kommer från det förflutna och att hennes framtid står på spel. Historien tar oss tillbaka till början av tusentalet och sluts sedan samman till nutid för att fullfölja framtidens olika visioner. Annabelle ställs för livsavgörande val - vilka vägar kommer hon att ta? Men framför allt kommer hon att lyckas utan att själv gå under, eller utan att stå ensam kvar ...

Det här en är Drama-Fantasy, urban fantasy, i minst fyra delar.

Det är vår vanliga värld, men förutom olika människor kommer du möta "MIN VÄRLDS" varghundar, magiker, djurskiftare, vampyrer, älvor, änglar, mörker och ljus. Kanske även ett och annat helt nytt väsen ... målgruppen är från 15 år och uppåt. Serien innehåller en del naket/sex, blod och råa/våldsamma scener.

 ----------------------------------------------------------------------------

 

 

Denna sida ligger bland de 10 bästa i konstkategorin!

Yeeey - heja mig! Glad jag blir!! :D

- till listan

 

 

      Vill du hjälpa mig på vägen?

             - dela gärna sidan!

           Bookmark and Share        

                          

                       Tack :)

 

 

MINA SENASTE BLOGGINLÄGG:

 

Anmäl er gärna till mitt nyhetsbrev! 

 

 

Det är alltid kul med länkvänner! Är du intresserad? Skicka ett meddelande så löser vi det! 

 

  • Mina länkvänner:  
  • Carola Strömstedt  - skrivblogg (följ hur det går med hennes triologi!)
  • Ann-Sofie - smyckesdesigner