Om mig

 

 

OM MIG!

 

Namn: Johanna Eisene

Född: 14 januari 1987, i Enskede

Civilstatus: pojkvän, sedan 25 aug 2019 och numera sambo sedan jan 2020 

Bott/Bor: Enskede, Älta, Tyresö, Nynäshamn och nu Tyresö igen.

Utbildning: Gick Mobila Gymn. Globen (numera känt som Kunskapgymn.) - rörlig bild A till C. Nu även utbildad ekonomi- och löneadministratör, blev klar i maj, 2021.

Yrke: *Illustratör/Konstnär - Fotograf/Redigerare - Poet/Författare 

En all-konstnär med andra ord

*Butiksmedarbetare 7-eleven, 2022

*Administratör inom ett åkeri, 2017–2019

*Butiksmedarbetare 7-eleven, 2006 – 2017

 

Musik, film & bok: Jag lyssnar på allt, vissa låtar är bra andra inte. Densamma gäller för böcker, tv och film. Men jag kollar mest på äventyr/fantasy och därefter krigsfilmer och komedier. Jag läser mest inom fantasygenren, därefter kan det vara mycket varierande innehåll och såväl på svenska som engelska.

Favoritfärg: Röd (mörkare röd eller metallicröd, inte trist målarfärgsröd!), svart & vit (gärna ihop). Nu på senare tid även ljus safirblå och matt gråblå. Och lila och rosa ... suck. Jag älskar massvis av färger och mycket handlar också om vilket humör jag är på. Vad jag gillar för stunden. När det gäller saker och kläder går i alla fall oftast grönt, gult och orange bort!

Favoritmat: Taco, fisk och sallader. :P Och numera även hemmagjorda mega-köttbullar!

Favoritdryck: Iskallt kranvatten/bubbelvatten i ett glas med isbitar och citronskivor eller smaksatt av bär. Rosé är gott och vita(torra) viner. Champange är gott att smutta på.

-------------------------------------------------------------------

 -------------------------------

 

En diktad text av mig om mig:

Du ser mig oftast med ett leende på läpparna och med en lugnande, harmonisk blick.

Jag har båda fötterna ner under jord samtidigt som jag till den sprudlande energin ger en välkommen nick.

 

 -------------------------------

-------------------------------------------------------------------

 

Jag tar oftast dagen som den kommer och försöker se det positiva i allt – samtidigt är jag ordningsam (i vissa fall, snudd på pedant). Jag är noggrann och planerar gärna längre fram så att livet ej står halt.

Jag har inga som helst problem med livet på stan, men trivs som bäst i närheten av fjäll och natur. Och idrotten, den har alltid haft en stor plats i mitt liv – gett mig minnen som följer med mig upp till himlen. Inom sinom tid blir det min tur.

Djur är också något som jag bryr mig väldigt mycket om. Hundar och hästar gillar jag mest. Tyvärr går spindlar, småkryp och insekter bort – de skrämmer livet ur mig i både vått och torrt!

 

Men mitt hjärta för bild, form och skrivande från yngre dar kommer för alltid att hålla sig kvar.

                                                  

 ---------------------------------------- 

----------------------------------------

       

Mitt intresse för skrivandet började i mellanstadiet om jag minns rätt, (årkurs 3 - 6). Jag skrev många dikter och noveller under den tiden.

Jag höll flitigt på tills årkurs 9, men där avstannade skrivande helt. I Gymnasiet tog så mycket annat min tid. Men nu när jag väl har börjar skriva igen ... Jag ska vara ärlig, det var svårt att hitta alla de rätta orden som förr skrevs ner så lätt på ens blad när jag började igen, 2009–2012. Men de satt där djupt in i märgen, för nu skriver jag som sagt igen. Med samma känsla och flyt som då men nu med ett något bättre ordförråd ;)

 

- Jag känner det jag skriver, för då kan jag skriva det jag känner! Och är det något jag inte varit med om försöker jag föreställa mig hur det jag vill förmedla skulle kännas. Antingen via fantasin eller så utsätter jag mig själv för det, om så är möjligt.

Bild och form tog nog också sin riktiga start i början av mellanstadiet. Men det var nog i högstadiet som jag började öva och kolla runt på de alla olika stilarna där ute. Blyerts har alltid varit den största favoriten - att bara skissa lätt.

Båda mina föräldrar är helt okej på att teckna, min mor tecknar människor bäst medan med far är duktig på att teckna fordon. Lite av deras talang ärvde jag nog. Min farmor, hon var konstnär och använde sig mestadels av akvarell, så några tips under våra år tillsammans fick jag allt. (Min pappa är adopterad, så ärftlighet från farmor förekommer ej). Så i övrigt är jag helt självlärd - övning ger färdighet.

 

Jag reser aldrig utan mina pennor och block.

Att sitta ute och teckna eller skriva är något av de bästa saker jag upplevt i mitt liv.

 

Att fota, var ett intresse som växtes till liv som ung vuxen. Men det var nog på gång där lite hela tiden i yngre år. Jag var alltid den som hade en kamera redo på varje litet äventyr, dag som natt. Jag fick min första digitalkamera som 18 åring, där innan var det filmrullar som gällde. Jag kunde under en semester göra slut på en handfull eller mer. Mycket inspiration kommer dock nog från min far. Under flera års tid fotade han med en åldrig, men finare systemkamera. Slutligen gav han vika för det digitala han med. Intresse för redigering har vuxit ihop med kunskap och min utveckling inom fotografi genom årens lopp.

 

I dag kan jag inte tänka mig ett liv utan att få dokumentera livet runtomkring oss.

 

 

Denna sida ligger bland de 10 bästa i konstkategorin!

Yeeey - heja mig! Glad jag blir!! :D

- till listan

 

 

      Vill du hjälpa mig på vägen?

             - dela gärna sidan!

           Bookmark and Share        

                          

                       Tack :)

 

 

MINA SENASTE BLOGGINLÄGG:

 

Anmäl er gärna till mitt nyhetsbrev! 

 

 

Det är alltid kul med länkvänner! Är du intresserad? Skicka ett meddelande så löser vi det! 

 

  • Mina länkvänner:  
  • Carola Strömstedt  - skrivblogg (följ hur det går med hennes triologi!)
  • Ann-Sofie - smyckesdesigner