Mellan himmel och under jord

 

Mellan himmel och under jord

& änglarna bland oss.

 

Vårt rike, ett rike som är för oss allihop i en enda stor helhet, är indelat i fem olika sektioner. Underjorden, grundplatsen för allt mörker och all ondska. Ingemans land, platsen för allt liv, Jorden som vi också kallar den. Själsriket, en plats för själar som inte är redo att ta sig vidare, oftast har själen något kvar på jorden som den måste uträtta. Himmelriket, ett styrande, lärande och ett vackert väntande rike. Det är grundplatsen för ljuset och allt det goda. Många själar väljer att vänta in sina nära och kära där, för att tillsammans ta sig in till nästa plats som är Andra sidan, ett rike skapt för varenda själ. För i Andra sidan kan du återskapa din egen värld, ta upp nya drömmar eller uppnå dem gamla. Där kan du leva din egen värld ihop med alla dem andras. Där kan du inte känna något annat än lycka, glädje och frid. Men du får inte inträdet dit förrän din själ är ren som det självklaraste ängel sken. Och när du väl är där, finns det ingen återvändo.

Himmelriket styrs av Gudsängeln och hans fyra Ängelgudinnor. De styr över ljuset och allt det goda. De kan obehindrat ta sig fram och tillbaka mellan rikena, men endast Gudsängel kan besöka Underjorden. Alla representerar de ett av jordens element var, förutom Gudsängeln Xander som är den största ledaren och representerar alla elementen. Ängel gudinnan Cisz, representerar vind och har långt blont hår, Victoria representerar eld och har långt rött hår, Amy representerar jord och har långt svart hår medan Sikira representerar vatten och har långt blont hår. De har lysande safirblåa ögon och naglar, deras klänningar är vita med ett genomskinligt guldtyg och pärlband där var femte pärla har sitt elements färg – talet fem representerar det femte elementet, ande. Runt halsen har Ängelgudinnorna ett tight, tjockt halsband i safirblått och skimrande guld med skruvade kanter. Runt båda handlederna har de ett guldarmband med en safirblå pärla i mitten. De bär ett pärlband trätt över och runt huvudet, där var femte pärla och pärlan i mitten har sitt elements färg.

Xander, Gudsängeln bär knälånga tunna byxor i guld. Hans överkropp är bar men trätt av ett safirblått pärlband som sträcker sig runt bröstkorgen. Även där har var femte pärla en av dem fyra elementens färger. Xander har svart tjockt hår och bär en mindre krona i guld. Även har han safirblåa lysande ögon och safirblåa naglar.  Deras vingar är gigantiska, med flera lager av fjädrar i olika storlekar och runt sig har de en magisk, skinande och glittrande aura.

Xander har en tvillingbror vid namn, Yander. Han styr över Underjorden, över mörker och ondskan. Han kallas för Djävulsängeln och vid sin sida han har dem två Djävillsänglarna Ame och Lia. Som sin bror, är Yander den största ledaren, över Underjorden och representerar också dem fyra elementen, medan hans Djävillsänglar representerar två av dem var. Ame representerar vatten och eld. Lia representerar jord och vind. Dem tre kan obehindrat besöka Jorden men endast Yander, kan besöka Himmelriket med sin brors Xander, tillåtelse. Ame och Lia har båda svart långt hår med smala silverslingor. De har lysande silvergråa ögon och silver naglar. De bär svarta dräkter med pärlband längs benen, varav dessa pärlor är i deras elements färger. De har även ett tight pärlhalsband i två lager i elementens färger. Deras spetsiga vingar är svarta på insidan och silvergråa på utsidan. Och liknade fladdermöss gillar de att hänga och sova upp och ner. Yander har svart tjockt hår och bär en stor krona i silver. Han har lysande silvergråa ögon och silvergråa naglar. Runt halsen har han ett tight, tjockt silvergrått halsband med spetsiga kanter. Han bär svarta tunna byxor som slutar vid knäna. Han är barbröstad och på sitt vänstra bröst har han en tatuering med tre spetsar upp och en ner, alla innehållande färgen från jordens fyra element. Hans vingar är lika spetsformande som Djävillsänglarna, men hans är silvergrå på insidan och svart som natten på utsidan. Och runt sig har de tre en askgrå glittrande aura.

För att vårt rike ska fungera, finns det förutom våra styrande änglar, tre typer av andra änglar. Underjordens dödsänglar, skyddsänglar och Himmelrikets dödsänglar. Skyddsängeln är i grund och botten en så kallas basängel och kan uträtta olika sorters uppdrag, men är främst till för att skydda, bevaka och stötta goda som onda människor, djur och naturväsen som djurskiftare och varghundar. Skyddsänglarna hjälper även dem själar som hamnat i Själsriket att lösa sina ouppklarade handlingar så de kan ta sig vidare in till Himmelriket.

Dödsänglarnas uppgift är att hämta de dödas kroppar och själar. Är det ett naturväsen som följt ljusets, det godas väg som dött omvandlar Himmelrikets dödsänglar kroppen till stjärnstoft som sprids med vinden och tar sedan med själen upp mot Himmelriket. Är det en människa som följt ljusets, det godas väg som dött lämnas kroppen kvar medan Himmelrikets dödsänglar kallar på dess själ med utsträckta armar och med ängel sång från Himmelriket. Är det ett naturväsen som följt mörkret, det ondas väg som dött kommer Underjordens dödsänglar och omvandlar kroppen till aska som sjunker ner i marken för att sedan ta med dess själ ner till Underjorden. Är det en människa som följt mörkret, ondskans väg som dött lämnas kroppen kvar och dess själ tas direkt ner till Underjorden. Dödsänglarna tar även hand om djurens själar när de dör. Änglarnas vingar är mindre än Gudsängelns och ängelgudinnornas, men lika vackra och med tjocka lager av fjädrar. Skyddsängel bär en kortare vit klänning, insvept i ett genomskinligt guldtyg. Klänningen hålls upp av ett tredelat guldhalsband med en safirblå pärla mellan varje lager. Runt huvudet bär de ett guldkronband med tre stenar och runt båda överarmarna sitter det ett safirblått, guldskimrande armband med skruvade kanter. Himmelrikets dödsängel har en kort vit klänning som hålls upp av ett pärlband och är insvept i ett genomskinligt grått tyg. Runt huvudet har de ett safirblått pärlband. Runt båda överarmarna sitter det ett safirblått, guldskimrande armband med skruvade kanter. Underjordens dödsänglar ser lika dana ut, men med svart klänning, svarta pärlor där var femte pärla är safirblå, svarta armband med spetskant och kolsvarta vingar. Himmelrikets dödsängel och skyddsängeln har en lysande vit och glittrande aura medan Underjordens dödsängel har en askgrå, glittrande aura. Men alla har de lysande safirblåa ögon och safirblåa naglar.

Alla änglar har dessutom en och samma doft. En väldigt stark doft som även en människa kan känna av. Doften är ljuvlig, nästan smakrik och får en att tänka på all tro, hopp och kärlek runt omkring sig. Till och med mörkervarelser kan tillfälligt distraheras av doften. Men då doften är ännu mer lockande för vampyrer, som dessutom alltid kan se dem och blev det alltmer vanligare att vampyrerna försökte dricka av dem. Och de som lyckades kunde inte sluta, doften och smaken blev för fängslande. Vampyrerna bokstavligt talat, sög ljuset ur ängeln som omvandlades till aska eller till stjärnstoft beroende om det var en ängel i Himmelriket eller i Underjorden. Detta fick änglarna att till slut binda både ljus och mörker ihop med sitt blod, vilket gav blodet en otrolig intensitet och styrka. En styrka nog att tillfälligt förstena en vampyrs blod så ängeln kan fly. Dessvärre behövdes en sådan styrka i blodet att det blev dödligt för andra väsen och människor om de skulle få det i sig, trots det var änglarna tvungna till denna handling för att skydda sin egen, behövande art och har varit skyddade mot vampyrerna under alla århundradena sen dess. Änglarna kan även förintas av mörker eller av varandra, lika som att änglarna kan förinta mörkret. I krig mot mörker använder de sig oftast av sin aura som med rätt kraft kan utsöndra ett förintande starkt sken. Faller en ängel offer för mörkret eller för varandra upplöses de i aska eller i stjärnstoft beroende på om det är en ängel från Himmelriket eller Underjorden. En ängel eller en själ i Himmelriket kan även dömas ner till Underjorden och blir då en så kallad fallenängel eller själ. Men det ska krävas mycket för att det ska ske, lika mycket som det krävs för att bli förlåten i Underjorden och beviljas Himmelriket. Då blir man en så kallad friad ängel eller själ. Skyddsänglarna har dessutom högre rang och kan omplaceras till dödsänglarna vid ett enklare brott eller missnöjen.

Alla kvinnliga själar kan bli änglar och varför det bara är kvinnor, beror på att ödet gav kvinnan den naturliga modersinstinkten. Instinkten av att vilja ta hand om någon eller något. Kvinnans överproduktion av dem rätta känslorna, viljan att lyssna och det starka tålamodet gör kvinnan till det självklara valet. För att bli en ängel, måste själen ha vart i Himmelriket i minst 100 dagar, som motsvarar 10 år på jorden. Sen får man en prövotid i två delar. Först får man ett skyddsobjekt som ska stöttas, ge extra styrka vid skada eller sjukdom samt slåss med dess undermedvetna. Man får aldrig ändra sitt objekts öde utan bara finnas till för att underlätta. Andra delen ska dödsänglarnas uppgifter prövas på. Efter det bestämmer någon av ängelgudinnorna vart själen passar bäst eller om den nekas änglavingarna.

Änglarna kan visa sig om de vill och tillfälligt ta mänsklig form. Vampyrer kan alltid se dem tack vare deras fantastiska syn. Vampyrer hör också till de väsen som skyddsänglarna inte skyddar, för att vampyrerna är levande döda. En ängel kan lämna tillbaka sina vingar, tillexempel om dess familj är samlad och man vill ta sig in i Himmelriket som själ igen och över till Andra sidan med dem. Med det kan endast beviljas av Gudsängel, Xander.

Under tidigt 1900-tal bröt ängelgudinnan Sikira, mot en av reglerna och bestraffades genom att förlora sin titel som ängelgudinna och sin representation av elementet vatten. Hon förflyttades till dödsänglarna där Xander och Yander tillgav henne titeln som gudinna över dem, den första någonsin. I stället befordrades den långhåriga brunetteten Wendi från skyddsängel till en av dem fyra ängelgudinnorna och tog över representationen av elementet vatten. Så de fyra ängelgudinnorna är nu; Cisz, Amy, Victoria och Wendi. Medan Sikira sedan den dagen varit dödsänglarnas gudinna.

 

Slut.

Johanna Eisene

 

 

Denna sida ligger bland de 10 bästa i konstkategorin!

Yeeey - heja mig! Glad jag blir!! :D

- till listan

 

 

      Vill du hjälpa mig på vägen?

             - dela gärna sidan!

           Bookmark and Share        

                          

                       Tack :)

 

 

MINA SENASTE BLOGGINLÄGG:

 

Anmäl er gärna till mitt nyhetsbrev! 

 

 

Det är alltid kul med länkvänner! Är du intresserad? Skicka ett meddelande så löser vi det! 

 

  • Mina länkvänner:  
  • Carola Strömstedt  - skrivblogg (följ hur det går med hennes triologi!)
  • Ann-Sofie - smyckesdesigner